sweety follower

Friday, 8 March 2013

randomly

~Assalamualaikum~
something happened, lately ni yang mana tak pernah terjadi
lalu terwujudlah satu rasa yang memang tak pernah hadir sebelum ni
rasa yang lagi pedih daripada dihiris pisau
rasa yang lagi geram daripada geram kat nyamuk
sedih yang teruk sampai rasa tak mahu jumpa sesiapa pun
kadang-kadang rasa diri macam orang gila, depan semua orang
boleh tersenyum bahagia 
tapi dalam hati, ya.hati tu sampai dah nak remuk
serabut..semuanya serabut
banyak sangat mulut yang berbicara
dan aku tahu, aku ingat satu benda, satu pesanan seorang sahabat
'anything can happened shue' thanks =)
dan 'jangan percayakan seseoarang tu 100 %
dan jangan serahkan hati tu kat dia sepenuhnya ' =) thanks
aku tahu tu, dan aku cuba, cuba untuk tak sepenuhnya mempercayai
tapi aku sering gagal, sebab aku akan menangis lagi
aku pun cuba untuk tak serahkan kepingan ni sepenuhnya, 
pun aku sering gagal, sebab aku akan rasa kecewa lagi, remuk lagi

tapi aku juga tahu, yang aku harus mencuba lagi
mencuba untuk keraskan hati
tak siapa tahu masa depan
malam tadi tidur dengan persoalan 
sampai mimpi yang bukan-bukan, alarm berdering byk kali pun tak sedar
bukak mata terasa nk bukak FB, haha. teknologi dihujung jari betul
1 senyuman terukir tengok balasan dari sahabat
1 senyuman lagi terukir tengok yang atas ni =)
sama macam yang sahabat2 sejati ni cakap, thanks korang =)
ada lagiii....
see, *senyum lagi
cakap kat hati, silalah kuat
seseungguhnya Allah adalah sebaik-baik perancang =)
and 1 more. .
sentap! hambik kau
sebab tu kadang-kadang sedih dengan diri sendiri
sebab air mata ni dibazirkan untuk manusia yang bukan sesiapa
yang bukan pasti akan jadi hak milik kita
keraskan hati
kuatkan iman
pandang ke hadapan
apa yang berlaku semalam-sejarah
yang berlaku hari ni-redah je
yang berlaku esok-sambut dengan senyuman
jangan hidup untuk sejarah semalam
jangan hidup untuk benda yang tak pasti esok
hidup untuk hari ni, sebab mungkin hari esok tu tak kan ada lagi
*senyum lebar-lebar :'D

~Assalamualaikum~

2 comments:

  1. Replies
    1. waaaa, balik2 atin yang baca
      malunyaaaa!!!
      ni rasa nak delete lagi ni >_<
      x ada apa pun la atin syg uit ^_^

      Delete