sweety follower

Sunday, 29 July 2012

5 second :')

assalamualaikum and salam sejahtera
juga salam ramadhan yang ke-10. alhamdulillah :)
ada benda yang tetiba jari ni tergedik-gedik nak share kat laman bisu ni
mulakan ea? hehe.. bismillahhirrahmani rahim...
al-kisahnya disebabkan sifat malas yang sering menguasai minda dan jiwa. maka assignment yang sepatutnya dihantar sebelum 12 malam ni baru dibuat malam tadi.. huuu. *dilarang mengikut sikap ini ya
maka berjagalah diri ini sepanjag malam menyiapkan tugasan tersebut yang susah lagi payah
ditemani oleh bacaan surah Al-Baqarah oleh Abdul Rahman Al Sudais yang mendayu-dayu berlagu ditelinga yang baru ja di download. heee.. kasi semangat sikit kan buat assignment. fokus2!!
mata yang segar bugar sebab minum nescafe bulat je tgok skrin dengan jari yang menari-nari atas keypad entah taip apa. masa yang berlalu memang tak sedar langsung sampai la tengok jam bawah dekstop ni. dah semakin hampir ke waktu sahur.. dalam pkul 4 rasanya pagi tadi
memang tak tdur la nampaknya ni, part time jadi zombie lagi la malam ni
sedang mata fokus ke skrin laptop, jari asyik menaip entah apa, telinga berlagu Al Baqarah yang merdu lagi mengasyikkan, hidung pulak terbau sesuatu. wangi !! okey fine
mata dah tak fokus kat skrin, jari dah berhenti menari tetiba. telinga je masih sayu-sayu mendengar bacaan merdu itu. jantung dah mula berdegup 2 kali lebih laju daripada biasa, tubuh rasa panas sekejap tiba-tiba. . 1 saat, 2 saat, 3 saat, 4 saat, 5 saat.. hilang...huh! Allah yang maha besar
bau tu . . . wangian tu . . . wangi . . . dan sesunggunya aku kenal akannya.
mana mungkin dilupakan, bau wangian yang amat arwah kakna suka! sangat-sangat!!!
sesungguhnya Allah maha besar, Dia yang maha mengetahui, lagi maha bijaksana

seakan melintas secepat kilat dari arah belakang.
head fon dilonggarkan, kepala dipaling kiri, kanan, belakang. kosong! hanya kain langsir yang bergerak-gerak ditiup angin daripada kipas dinding. roomate yang lena tidur dengan comel memeluk bantal kesayangan, tingkap yang terkunci rapat, pintu yang dah terkunci. kosong . . .
otak dah start buat playback,. wajah itu, tubuh itu, kerinduan tiba-tiba menusuk kalbu ini
seram!! takut!! agakla,. namun, kata-kata abah masa kecik-kecik dulu rasa macam kaset yang ditekan play banyak kali "roh-roh orang mati akan bangun daripada kubur dan melawat rumah-rumah mereka, keluarga mereka" sesungguhnya Allah itu maha mengetahui segalanya yang berlaku
nafas panjang di tarik lama dan dilepas perlahan. otak cuba dikosongkan. head fon dipakai balik, dan assignment diteruskan, Surah Al Baqarah yang di pause di tekan play balik . . .
jika benar itu arwah kakna.. mungkin sekadar hendak melawat adiknya. kan?
jika kakna dapat mendengar sekarang...
kakcik sangat rindukan kakna. sangat2
tak dapat bayangkan macam mana raya tahun ni
raya ke dua tanpa mendengar suara kakna
tanpa melihat kakna..
ya-allah, kau tempatkan lah kakna ke dalam golongan-golongan hambamu yang beriman~
sesungguhnya aku amat sayangkannya dan merinduinya di kala ini
jika engkau sedang melihatku sekarang ini
janganlah sesekali engkau bersedih kerana kesedihanku
gembiralah kakna di sana... berbahagialah kakna di sana
kerana kakna sudah terlampau banyak menderita, tersiksa semasa hayatmu
ya-Allah yang maha mendengar,. kau perkenankanlah doaku ini

Al-Fatihah~
:')

Sunday, 22 July 2012

sabar yang manis :')

*entry ni sbnrnya dh tlis ptg tdi kat word. tp x ada line nk post .heee
Assalamualaikum dan ssalam sejahtera
Alhamdulillah syukur
dah msok bulan yang sering ditunggu-tunggu umat islam
‘bulan puasa’
rasa gambira sangat dalam hati
Alhamdulillah jgak, trima ksih ya-allah
dpat jugak penuhi hasrat hati ni
berbuka sama-sama dngan kluarga pada hari pertma puasa
mmg meriah, mmg sronok
tp entah la, mungkin dah trtulis, mungkin dah tkdir
hri kedua puasa pulak, berbuka sorang2 dlam ketapi ni
klas superior malam, koc s7, tmpat 26

bnyi mcm la gmpak sgt, pdahal brbuka sorng2 ja pm
eleh, biasa la tu
hmm. Mmg biasa
tp bgi aq.. tuhan yang satu tu je tahu mcmmna prasaan aq skrg
19 thun aq hdup. Dan ni la kli pertma aq brbuka sorang2
dah tu dlam ketapi yang brgerak ni.dan sejuk. Aq x than sjuk ni
nk bt sadis lagi, mak bekalkan nsik putih dgn ikan temenung goreng. My favorite
mak ckap, nnti kta singgah kdai nasik kndar tu bli lauk yg best skit
dan mmg dah ditetapkan kot, kdai tu tutp plak
sblom ni x prnah pulak tutup kan
ya-allah, sesungguhnya sabar itu adalah manis :’)
Satu stesen ke satu stesen
sorng demi sorng jgk yg trun
destinasi aq ni kl sentral
pkul 10 mlm nnti
anggaran dkat pkul 12 jgk la bru bleh smpai hostel
insya-allah. X kan jdi apa2 pada aq nnti
currently 7.10 pm
smakin hampir wktu brbuka
dlam kpala dah trbyang wjah mak, abah, adik2, kakak dan abg
dh mcm dgar2 je suara mak ngn abah bising kat adik2 sruh tutup tv sbb nnti x dgr azan
mcm trbyang je suara abg yang ckap xmo ttup tv sbb nk tgok doremon smalam
mcm trbyang je kakak ngn adik susun pinggan, cawan, lauk, nsik dgn kueh kat ruang tamu
mcm trbyang je mcm mna adik merengek sbb azan lambat sgt
mcm trbyang je btpa sdpanya brbuka smalam
tp bla byangan tu hlang
rupa2 nya dri ada kat atas ktil dlam ketapi ni
brtman milo, nsik putih dgn ikn goreng
sorang2 !
smntara tgok prmandangan indah mtahari trbenam dgan sayu
dgn hari yang mkn gelap
jgn lah kau tmpahkan air mataku pda bulan pnuh kberkatan ini ya-allah
sesungguhnya sabar itu adalah manis :’)
*currently 12:37
dan aq dah ada atas ktil dlm blik kat hostel
alhamdulillah
nothing happened
alhamdulillah
...
:')

Wednesday, 18 July 2012

birthday!!!

assalamualaikum n selamat malam
^____________^
lbar je snyum nye ha. harusla kan birthday sndriri
semalam, 17 julai 20112
genap sdahla umur ni 19 tahun
alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk terus bernafas, terima kasih ya-Allah :')
tarima kasih kwan2. x sangka yang mula2 wish__ my dear maxis.haha
dpt hadiah pling best lak tu. panggilan percuma untuk 24 jam. heaven je rasa ><
tp klas semalam pack la pulak, so malamnye mmg rasa mcm nk kna cancer ja sbb ckp fon lama sangat
lpas sorang, sorang nak talipon
smpai tpat jam 12. bru stop.haha
dpat wishes yang sangat byak tahun ni
trima kasih sgt2
hadiah pn, yang tak sangka sangka
terharu :')
masih ada yang sayang rupanya. haha
ups.. msa kol mak semalam, smpat ckap ngn abah
abah: dah 19 rupanya, dah boleh ni nak cari
me: haha, boleh je abah. abah cari la sapa-sapa pun asalkan baik sudah, sy trima seadanya
abah: haish, tak kan kat sana x dak kot
me: ish, mana ada. abah la cari baru berkat
mak : ( tetiba interrupt) amboi, tak payah nak mengada- ngada. blaja dulu bagi habis
me: ye ye, baik mak..
haha,. spoiler je,. hurmm. tapi bila dah memikirkan umur maningkat
mula la pikir macam2. lagu tak tahu antara 2 adam ngn farah dah berlagu dalam otak~
apa- apa pun, tetap nak ikut cakap mak pastu bru abah ye
hehe.. nurul shuhada binti mat noh
awak tu dah 19 tahun tau!
bukan budak kecik lagi,. walau ramai ja yang still panggil bdak kcik ><
pandai la jaga diri la, mak ngn abah dok jauh nuunn
blaja rajin2.. jagan buat bnda yang x elok
awak tu perempuan. jadi hamba Allah yang taat perintahnye ye
insyaallah :)
jadi anak solehah yang pada mak ngn abah te
insyaallah :)
jadi pelajar yang cemerlang akedamik dan akhlaknya ye
insyaalah :)
kawan yang baik dan selalu membimbing ke arah kebaikan ye
insyaallah :)
dan guru yang x lokek dengan ilmunya ye
insyaallah :)
p/s kopi pasta wishes aina syafikah (classmate) syg aina!!
assalamualaikum  ^_^


Friday, 13 July 2012

13 julai 2012

assalamualaikum n selamat malam...
kpada sesiapa yang membaca, trima kasih diucapkan (kalo ada la, sgt trharu :')
tdi dah pergi hospital, beriaya takut la sgala bgai
sbb ingat operation trus ke hapa
rupanya, doc sruh dtg blek
this coming monday, 8 am
aku pn just say ok2..
then bru tersedar, this Monday kolej ada bt suntikan arrrrrr
haha, x ingat nama suntikan tu, yg for avoid cervix cancer tu.hehe
alamak alamak alamak alamak
2 2 pnting ni
apa nk bt apa nk bt apa nk bt
-__________________-''

Thursday, 12 July 2012

unexpected day . .

assalamualaikum kepada yang sudi membaca, terima kasih
hari ni. yep, unexpected day.why?
nak dijadikan cerita dah 2 mnggu dah pn there was something wrong inside my left eye
28 jun, jumpa doc kt klinik swasta street mall
and he said.. it's just like 'jerawat' that muncul kat mata, maybe sebab cuaca or persekitaran
haishh,. pya la byk tmpat kosong, kat mata gak la nk jadik..
dpatla ubat makan ngn sapu. ditambah jugak dgn pantang larang yang x boleh mkn pedas, caffein, sea food, telur.
so the result, alhamdulillah. dengan sokongan kwn2 yang mengalahkan
mak or doctor pkar yang selalu marah bla nak mkn pdas sikit,. 
huuu*selalu kena mrah. but dh ok. alhamdulillah~
9 julai, sekali lagi jupa doc. nak dapatkan kepastian macam mna bnda alah yg melekat kat mata ni
coz bnda ni xnak hilang just nmpak ok dn x mnakutkan mcm dlu
said the doc. mata dah ok dah tu, x perlukn ubt lagi, dah x pyah pntang2 dah
just tnggu bnda ni baik dgn sndri. maybe akan amik masa,. sila bersabar ye. (dengan senyuman)
apa lagi,. horey2 la aku ni ha....
2 hari berlalu
12 julai, hari ini. .
bgn pagi je tgk cermin dah brubah raut wajah (what happened to me again)
bnda ni jadi merah, and it become worse sampai ptg ni
cuaca plak pnas trik yang tramat. 
blek kolej je kna paksa lg + kena marah ngn kwan yang memang  suka berleter.
hehe, soryla jannah. bkn nk ngutuk ke apa. tp reality
but, thanks you. sbb paksa aku tadi :')
so, jejaklah kaki ni dlm klinik tu lgi stelah dkat 10 minit kot pgang pntu klinik tu smbil kna ceramah ngn
si jannah tu. hehe, love you XOXO
and what the doc said? 
there is no other way, it become more and more worst.the medicine are useless to you
the last hope for you, see the specialist!!! (mulut trnganga)
i will make the letter for you, see the specialist and give this letter to him ya
ya allah.. kuatkan hati ini. .
bru terasa byaknya dosa yang dah buat selama ni. bru nak mntak tolong allah ke ha?
bru trasa xdak spa yg boleh tolong lagi
bru trasa beratnya kaki ni nak melangkah
bru trasa sesak dgn hidup sendiri
bru trasa nk menyesal walau memang dah x brguna lagi
sakit hati dgn dri sendri, degil!! x nak dgr ckap kan!!
dh mula dalam mood delema
macam mana nk gtau parents yang x tawu apa2 tu
macam mna nk gtau kwn2
macam mna
macam mna
macam mna 
nk hadapi bnda ni
bantu aku ya Rab~
' that area are very sensitive area, i can't give you any guaranty yet'
terngiang ngiang kata2 doc muda tu..
mula la otak melalut pkir mcm2
macam mna klau?
ya allah, selamat hamba mu ini
*try than air mata, nnti lagi trok klau menangis mcm ni. .kan.


Tuesday, 10 July 2012

11 julai 2012

assalamualaikum pembaca yang mmbca~
hari rabu yang sejuk, seriously!! dan mengantuk. ~whuuuu
hidup aku hari ni, dari segi luarannya memang sama, setiap hari memang sama pun, bgn pagi, mndi, siap2, then g kolej. naik jemu sgt2 dah aq ngadap bnda sama ni tiap hari
tp klo dari sgi dlmannya,. mmg la brbeza.kan?
bkn setiap hari kita bhgia, dn bkn stiap hari kta brduka
setiap hari adalah sangat berbeza tanpa kita sedar bnda tu. .
dn bnda ni la sbenarnya yang mmbri wrna dn prisa kpada hdup kita. tau! hehe
klo cerita tentang hidup aq,. hmmm
rasanya aq merasa bnda yg sam stiap hari, rasa apa? bhgia? bkan. . derita? ish, lgi la bukan
rasa,. menanti. .menunggu.. pda bnda yang aq sndri msih blum pasti
mcm kerja org bodoh je kan klo tggu buah yang tak tawu bla nk jth, tiap hari. .
aq twu tu,. tp aq bukannya bdoh okey~
aq redha dgn apa yang bkal brlaku, aq tak kisah wlau perit itu memang ada
aq tak pduli wlau siksa tu mmg aq rasa
sbb aq blm dpt jwapan,. so, aq ttp nk tggu, tak kisah la jwpan tu ya atau tidak, btul atau salah, A atau B, C atau D
insyaallah, aq tau  aq dapat terima semua kmungkinan tu
insyaallah, sbb aq tahu aq kuat ^_^

Monday, 9 July 2012

7 july 2012

asalamualaikum. .
huu, setelah sekian lamanya tak tulis apa2 dlam ini belog kan
belog untuk assignment la ktakan, gitu la bunyi nya.. sbb nak markah je bt bebenor. dah abeh da. hurmmmm
trasa nk post entry lama dah, tp malasssss nak bukak, n x ingat pasword.
haha. msalah pling ketra bgi aku. password.ngehehe >_<
 hari ni,. hurmmm
tgh tggu something drpda someone.
haha,. beria je bunyi nye.. pdahal x kesah pn
ye baiklah.
x tawu nk citer apa dah ni
conteng ngarut2 je pn
kekeke
sesunggunhnya aq sngat bosan dikala ini. .
bye n asalamualaikum~