sweety follower

Wednesday, 27 February 2013

kesat pipi =')

~assalamualaikum~
yesterday, was a really greed day for me
why? i dapat baby youu!!!

errr, what the. . .
heee, yalah yalah..not me
my siter-in -law ha. key~

but still, happy yang teramat ibarat anak sendiri yang lahir ha >_<
ok kejap lagi la berangan ye shuhada
berbalik kepada kisah my siter-in-law tu. kak ila namanya, so sweet and caring person ^^
oh ya, dia pandai masak!! kemas rumah!! sangat penyabar.. sangat sesuai jadi ibu yang baik =)
tapi baby tu lahir operation. kesian kak ila
out of sudden, high blood pressure. sebelom ni tak tawu pulak dia ada sakit tu
macam kawan cakap, bila pregnant memang macam2.. that's scary!
ni baby pertama dia. and my roomate cakap
operation? first baby? bertahun jugak tu nak hilang kesan operation tu
*muka pucat. . and this is more scary!
yup operation memang makan masa bertahun untuk hilang rasa sakit tu
sebab rahim kita yang dibelah
kalau normal. . . ingat eh
sakitnya bagai dipatahkan 44 tulang sekali gus... *seriously. tak percaya sudah
tapi sakitnya hanyalah ketika itu, dan cepat baik
berbanding operation!!
and tiba-tiba teringat baby godzilla yang tiba-tiba menjerit
aku tak mo beranakkkk, scaryyy..whaaa. . .
erk, abis tu. nak amik anak angkat?
mmg tak laaa~~
ha, tawu pun..
ni lah pengorbanan seorang ibu.tau!
ce bayang je la, siapa yang sanggup hah
perutnya dibelah, ditoreh . lapisan . demi lapisan . kulit .lemak .isi . rahim .
arrr, korang memang bertuah, ingat nak tunjuk video tu kat sini ha
tapi lupa pulak youtube download dah delete
so kalau berani dan rasa jadi seorng ibu tu senang sangat
klik kat link kat bawah ni okey
kat tepi-tepi tu banyak lagi ha
ni link kelahiran secara operation
believe me. scary!
tapi nak yang lagi scary
tengok yang kelahiran secara normal!
xyah la kot bagi link
but sye dah tgok...yup
dah tengok
and tu lagi scary!! seriously
coz ada suara si ibu yang sedang melintasi sakratul maut. and korang akan dapat rasa sakitnya sekali
try la eh~
x percaya? hah tengok la sendiri ye

 http://www.youtube.com/watch?v=mjz1L5DXbKQ

Allahhuakbar...
that why, lahirnya seorng anak kedunia ni
maka terhapuslah seluruh dosa seorng perempuan itu
suci seperti bayi yang dilahirkannya =')
i never forget that it
sebab tu, i want my own child... 1 day... InsyaAllah =') *kesat2 pipi

and now, seriously tak sabar sangat nak tunggu lagi sebulan
nak tengok baby..
tapitak boleh, coz my mms tak boleh guna.whaaa :'o
nak balik rumah.. nak jumpak baby
oh ya. lupa nak kasi tawu nama dia yang sangat cantik ni
"mohd akhil afif bin hafizullah''
yup, he's a boy!
^_^


~assalamualaikum~

No comments:

Post a Comment