sweety follower

Saturday, 29 September 2012

hari istimewa :')

Assalamualaikum :)
trasa lama x isi ruang bisu ni, so terasa nak share something yg istimewa
hari usrah yg indah
bila assignment byk yg dh antar, nafas pn dah bleh dtarik lega
trsenyum je bila smpai kt cyberjaya lake view tu
satu prasaan yg jarangya nk rasa, 'tenang'
setenang air tasik tu yg beralun
nmpak x ketenangan yg trpncar disitu, dan jgk
for the first time, gmbar ni tnpa apa2 bdak, wahaha
klo zoom muka sgt truk, mulut pucat sbb x pkai lip ice x_x
nk djadikan crita, kak usrah tu suruh ktorng bt 1 sajak smbil mnghirup udra sgar tnpa asap2 kt luar
maka trhasillah dari kami MARIAM (shue, insyirah, aira)

derapan langkahan kaki yang mengatur langkah
membelah sunyi kekabus pagi
termenung sejenak
seisi alam, ku rakam dengan kerdipan mata
ruangan angkasa yang indah bercahaya
tenangnya alunan air itu
dedaun hijau yang tersenyum melambai
deruan siulan angin yang menyapa
tersentak aku terdiam
terhapus khayalan
memori yang berceramuk semalam kembali ku kutip
perlahan berputar kembali
selama putaran waktu berdetik
aku berlari, cuba menggapai mimpi itu
yang ku sangkakan akan menjadi nyata
tak ku peduli walau cahanya samar
tak ku peduli walau onak yang terpaksa ku pijak
mimpi itu, yang belum pasti
namun, entah kenapa mata ini seakan buta
obsesi mengejar mimpi yang tidak akan nyata
sendirian lagi aku disini
terkapai-kapai lagi aku dilaut itu
masih mencari satu kepastian
dan, tatkala terasa diri ini hampir temggelam
senyuman itu datang
dan ku sambut tangan-tangan itu yang terpancar keikhlasan
sungguh
andai kebahagian itu dapat ku tahan
ingin sekali ku pohon lanjutan
alagkah indahnya nikmatmu tuhan
pada diri ini yang sentiasa kealpaan mencari manisnya iman
:)

alhamdulillah, dapat peluang yang xkan datang 2 kali mcam ni
bru jejak kaki msok hostel
dh rindu sgt2 tempat ni
selamat malam
assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment