sweety follower

Tuesday, 11 September 2012

procrastination bla bla bla

Assalamualaikum dan selamat pagi
procrastination?
mengikut sumber kamus bebas, procrastination mean "menunda atau melambat-lambatkan sesuatu pekerjaan ataupun aktiviti disebabkan kecuaian dan kemalasan"
ops, bukan kemalasan okey, tetapi kesibukan yang teramat ^^,
anda pernah melakukannya?
tidak pernah?
booooo, sia sia je jadi muda remaja.lalala~
melambat-lambatkan kerja memang tak patot, tapi kenapa kenapa kenapa
procrastination can be most "student's best friend"
ok, siapa yang belum tahu bagaimanakah caranya, here some tips for you >_<
  • catata semua nota yang diperlukan untuk assignemnt.
  • jangan lupa buat sticky note due date untuk tak lupa, lekat di tempat yang sering dilihat.
  • buat kerja lain dulu yang langsung tak ada kaitan dengan assignemnt.
  • habiskan tengok Favorited movie, menyanyi, menari, berjoging.
  • tidur secukupnya, lebih2 pun tak pe.
  • makan dan bersembang juga bergosip dengan suka ria.
  •  
  • ok, due date dah dekat, gelabah sikit.
  • relax balik, movie banyak lagi nak layan.
  • due date bsok pagi.jeng jeng jeng.
  • start cari bahan.
  • jangan makan, nanti tak sempat.
  • jangan tido, nanti tak sempat.
  • jangan rehat, nanti tak sempat.
  • cuba siapkan dengan bersusah payah.
  • pastikan otak rasa sangat serabut, mata lebam sebab tak tido.
  • sakit/pening kepala sebab over doss nescafe.
  • rasa nak muntah ink.
  • tegok video lelaki yang comel dan cool ni dengan rasa senang hati.
 
best kan procrastination ^_^
selamat mencuba >_<
 


No comments:

Post a Comment