sweety follower

Thursday, 12 July 2012

unexpected day . .

assalamualaikum kepada yang sudi membaca, terima kasih
hari ni. yep, unexpected day.why?
nak dijadikan cerita dah 2 mnggu dah pn there was something wrong inside my left eye
28 jun, jumpa doc kt klinik swasta street mall
and he said.. it's just like 'jerawat' that muncul kat mata, maybe sebab cuaca or persekitaran
haishh,. pya la byk tmpat kosong, kat mata gak la nk jadik..
dpatla ubat makan ngn sapu. ditambah jugak dgn pantang larang yang x boleh mkn pedas, caffein, sea food, telur.
so the result, alhamdulillah. dengan sokongan kwn2 yang mengalahkan
mak or doctor pkar yang selalu marah bla nak mkn pdas sikit,. 
huuu*selalu kena mrah. but dh ok. alhamdulillah~
9 julai, sekali lagi jupa doc. nak dapatkan kepastian macam mna bnda alah yg melekat kat mata ni
coz bnda ni xnak hilang just nmpak ok dn x mnakutkan mcm dlu
said the doc. mata dah ok dah tu, x perlukn ubt lagi, dah x pyah pntang2 dah
just tnggu bnda ni baik dgn sndri. maybe akan amik masa,. sila bersabar ye. (dengan senyuman)
apa lagi,. horey2 la aku ni ha....
2 hari berlalu
12 julai, hari ini. .
bgn pagi je tgk cermin dah brubah raut wajah (what happened to me again)
bnda ni jadi merah, and it become worse sampai ptg ni
cuaca plak pnas trik yang tramat. 
blek kolej je kna paksa lg + kena marah ngn kwan yang memang  suka berleter.
hehe, soryla jannah. bkn nk ngutuk ke apa. tp reality
but, thanks you. sbb paksa aku tadi :')
so, jejaklah kaki ni dlm klinik tu lgi stelah dkat 10 minit kot pgang pntu klinik tu smbil kna ceramah ngn
si jannah tu. hehe, love you XOXO
and what the doc said? 
there is no other way, it become more and more worst.the medicine are useless to you
the last hope for you, see the specialist!!! (mulut trnganga)
i will make the letter for you, see the specialist and give this letter to him ya
ya allah.. kuatkan hati ini. .
bru terasa byaknya dosa yang dah buat selama ni. bru nak mntak tolong allah ke ha?
bru trasa xdak spa yg boleh tolong lagi
bru trasa beratnya kaki ni nak melangkah
bru trasa sesak dgn hidup sendiri
bru trasa nk menyesal walau memang dah x brguna lagi
sakit hati dgn dri sendri, degil!! x nak dgr ckap kan!!
dh mula dalam mood delema
macam mana nk gtau parents yang x tawu apa2 tu
macam mna nk gtau kwn2
macam mna
macam mna
macam mna 
nk hadapi bnda ni
bantu aku ya Rab~
' that area are very sensitive area, i can't give you any guaranty yet'
terngiang ngiang kata2 doc muda tu..
mula la otak melalut pkir mcm2
macam mna klau?
ya allah, selamat hamba mu ini
*try than air mata, nnti lagi trok klau menangis mcm ni. .kan.


No comments:

Post a Comment